Vopak

Vopak is wereldmarktleider op het gebied van onafhankelijke opslag en aan- en afvoer van vloeibare olieproducten, chemicaliën, plantaardige oliën en vloeibaar gemaakte gassen. In de strategische havens van de wereld heeft Vopak terminals. Vopak Europoort is de grootste terminal van Vopak.

Communiceren in het Engels met scheepsbemanningen

Bram Boudestein, Assistent Operations Officer Vopak, volgde een open training Business English bij Interlingua. Bram vertelt enthousiast: “De training was voor mij vooral gericht op de communicatie. Mijn functie is zeer breed. Om een paar aspecten te noemen: ik heb bijvoorbeeld veelvuldig contact in het Engels met bemanningen van zeeschepen, ik kom bij ze aan boord met nieuwe medewerkers. Samen met de bemanning geven we de nieuwe collega een beeld van wat er verwacht wordt als hij aan boord van het schip komt. Deze communicatie verloopt geheel in het Engels, behalve als de medewerker het niet begrijpt. Dan leg ik het even uit in het Nederlands, maar stap daarna weer meteen weer over op het Engels. Daarnaast heb ik veel contact met Vopak medewerkers van buitenlandse terminals die Nederland bezoeken.”

Makkelijker presenteren in het Engels

Tijdens de training verbeterde Bram een aantal vaardigheden. ”Ik heb geleerd e-mails in het Engels gestructureerder en duidelijker op te stellen voor de lezer. Daarnaast vond ik het onderdeel presenteren heel interessant en leerzaam. Iedere deelnemer bereidde een presentatie van vijf minuten voor. Voor mij was dat nog lastig omdat mijn functie erg veelzijdig is, er zitten teveel aspecten aan om in een paar minuten toe te lichten. Dankzij deze oefening heb ik gemerkt dat het presenteren in het Engels mij nog makkelijker afgaat als ik een verhaal eerst netjes op papier zet, in plaats van uit de losse hand te vertellen, zoals ik gewend ben.”

Je leert veel van elkaar

Ook Bram heeft veel van andere deelnemers opgestoken. “Doordat je met een groep cursisten traint met verschillende achtergronden, leer je ook veel van elkaar. Zo zijn de oliesector en de IT bijvoorbeeld verschillende werelden en het is interessant om inzicht te krijgen in een heel ander werkveld. Verder was het leerzaam om Engels te spreken tijdens de lunch; de eerste trainingsdag hielden we dat slechts vijf minuten vol, maar daarna ging het makkelijker. Ik heb veel voordeel van de training gehad, en wat mij betreft had de cursus nog vijf dagen langer mogen duren,” concludeert Bram.

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+