Onze visie

Onze visie op internationaal zakendoen is gebaseerd 45 jaar ervaring. Wij verzorgen praktijkgerichte communicatie- en management trainingen voor de zakelijke markt die opereert in een internationale omgeving. Onze focus ligt daarbij op kennis van taal en cultuur.

Het belang van interculturele communicatie

Of je nu internationaal zaken doet, bij een multinational, of binnen een internationaal team werkt; succesvol samenwerken met diverse culturen vergt extra inspanning.

Doe je dat goed, dan levert het ook erg veel op. Open staan voor verschillende invalshoeken komt de productiviteit ten goede. Zo kunnen teams die bestaan uit verschillende nationaliteiten wel 35% beter presteren dan teams zónder diversiteit.

Meer dan een talencentrum

De eerste stap is dezelfde taal spreken; je goed kunnen uitdrukken is essentieel voor een succesvolle samenwerking. Daartoe geven wij taaltrainingen op maat, gericht op uw branche en functie.

Maar er komt meer bij kijken. Elkaar begrijpen heeft ook te maken met inzicht in iemands culturele achtergrond – de gebruiken en gebaren die een communicatiestijl vormen. Hieraan voorbijgaan kan problemen opleveren; van kleine irritaties tot grote misvattingen. Beledigingen en miscommunicatie liggen op de loer.

Onze cultuurtrainingen geven inzicht in uw eigen culturele profiel en dat van uw collega’s, zakenpartners of (potentiële) klanten. Zo leert u anderen beter begrijpen zodat u succesvoller kunt samenwerken of zakendoen.

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+