BTW vrijstelling

Sinds 1 januari 2011 kunt u ervoor kiezen om onze trainingen vrijgesteld van btw af te nemen. Dat maakt het inkopen van trainingen door privépersonen en niet btw-plichtige organisaties zoals overheidsinstellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen een stuk aantrekkelijker.

In het kort heeft de wijziging tot gevolg dat beroepsopleidingen verplicht van btw-heffing zijn vrijgesteld als ze aan u worden verkocht door een bedrijf dat is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (http://www.crkbo.nl/) en verplicht met btw zijn belast als ze aan u worden verkocht door een bedrijf dat niet is opgenomen in het register.

Als u trainingen van Interlingua vrijgesteld van btw wilt afnemen doet u zaken met ons in het CRKBO opgenomen bedrijf. Bij vrijgestelde leveringen van open trainingen geldt een opslag van 5% op de trainingsprijs (exclusief btw). Uw voordeel ten opzichte van de bestaande prijzen (inclusief 21% btw) bedraagt in dat geval 16%. Dagarrangementen en overige dienstverlening die niet in de trainingsprijs zijn begrepen blijven (wettelijk) met btw belast.

Meer weten?

Als u trainingen vrijgesteld van btw wilt afnemen of als u meer wilt weten over btw en trainingen, neemt u dan contact met ons op. Dat kan via dit formulier, via de mail op info@interlingua.nl, of bel naar 088- 02 88 070.

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes