Veelgestelde vragen

Algemeen

+ Wat zijn de trainingsmogelijkheden?
Er zijn tal van mogelijkheden. Zo kunt u individueel, als duo of in een groep een taaltraining volgen. Ook kunt u meedoen aan onze open trainingen. De agenda hiervan kunt u hier vinden. Heeft u hier specifieke vragen over? Neem dan contact op met onze accountmanager Alessa Boer op telefoonnummer 088 – 02 88 070 of per mail via info@interlingua.nl.

+ Op welke locaties kan ik de training volgen?
De training kan bij u op locatie (in company) of op een van onze locaties plaatsvinden. Wij hebben locaties door heel Nederland: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Berg en Dal (Nijmegen), Amersfoort, Zwolle en Breda.

Taaltrainingen

+ Wat is de werkwijze?
Indien u geïnteresseerd bent in een taaltraining, zal er in eerste instantie een intake met u worden afgenomen. Op basis hiervan stellen wij een op maat gemaakt trainingsadvies voor u op. Na akkoord vanuit uw kant, zal er weer contact met u worden opgenomen om de training daadwerkelijk te plannen.

+ Hoe ziet de intakeprocedure eruit?
De intake bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een telefonisch of een persoonlijk intake gesprek. De intake duurt ca. 30 minuten en zal plaatsvinden in de doeltaal. Hierdoor krijgt de trainer een goed beeld van het aanvangsniveau van de spreek- en luistervaardigheden van de deelnemers en worden ook de verwachtingen en doelstellingen voor de training besproken.
  • Een schrijfopdracht. Wij vragen u om een zelfgeschreven en ongecorrigeerde tekst van max. 1 A4 (en min. 15 regels) in te leveren. Dit kan een e-mail zijn of een rapportage etc.
  • Een online test. Deze test is bedoeld om de passieve taalkennis (kennis van grammatica, zinsbouw, leesbegrip) in kaart te brengen.

+ Moet ik mij voorbereiden voor de eerste sessie?
Nee, het is niet nodig om voor de eerste les voor te bereiden. Wel vragen wij u om eigen materiaal mee te nemen, zodat u dit tijdens de training kunt behandelen.

+ Bieden jullie ook e-learning aan?
Nee, wij bieden geen e-learning aan. Wel bieden wij Blended Learning aan. Hierbij worden face-to-face sessies gecombineerd met online leren en wordt er gebruik gemaakt van ons  online platform.

+  Op welke termijn kan ik starten met de training?
Gemiddeld kan men ongeveer 2 weken na akkoord op het trainingsadvies met de training starten. Dit gaat echter altijd in overleg met ons. Wilt u eerder starten of juist later, dan kunt u dit altijd met ons bespreken.

+ Ik wil de taal voor privé aangelegenheden volgen. Is dit mogelijk?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij bieden namelijk zakelijke taaltrainingen aan die u voor uw werk nodig heeft. Het is uiteraard wel mogelijk om een taaltraining particulier af te nemen.

Open training

+ Kan ik met de open training een niveausprong maken?
De open trainingen duren 18 uur. Gezien dit aantal is het niet mogelijk om een niveausprong te maken, maar frist u uw kennis weer op.

+ Kan ik ook voor andere talen een open training volgen?
Wij bieden alleen voor de trainingen Zakelijk Engels, Zakelijk Engels: effectief schrijven, Engels voor secretaresses, Financieel Engels en Engels voor HR professionals open trainingen aan.

Financieel

+ Wat zijn de tarieven van Interlingua?
Dit hangt af van het soort en de duur van de training. Voor een kostenindicatie kunt u contact opnemen met onze accountmanager Alessa Boer op telefoonnummer 088 – 02 88 070 of per mail via info@interlingua.nl.

+ Mijn werkgever vergoedt de training niet. Wat zijn de mogelijkheden?
U kunt ook als particulier een training volgen. We hebben hier verschillende mogelijkheden voor. Zo kunt u individueel een training volgen, maar kunt u ook meedoen aan onze open trainingen. De agenda hiervan kunt u hier vinden. Heeft u hier specifieke vragen over? Neem dan contact op met onze accountmanager Alessa Boer op telefoonnummer 088 – 02 88 070 of per mail via info@interlingua.nl.

 

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes