Veelgestelde vragen

Algemeen

+ Wat zijn de trainingsmogelijkheden?

Er zijn tal van mogelijkheden. Zo kunt u individueel, als duo of in een groep een taaltraining volgen. Ook kunt u meedoen aan onze open trainingen. Lees meer over onze trainingsvormen. Heeft u hier specifieke vragen over? Neem dan contact op met onze accountmanager via dit contactformulier, op telefoonnummer 088 – 02 88 000 of per mail via info@interlingua.nl.

+ Op welke locaties kan ik de training volgen?

De training kan bij u op locatie (in company) of op een van onze locaties plaatsvinden. Wij hebben locaties door heel Nederland: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Berg en Dal (Nijmegen), Amersfoort, Zwolle en Breda.

Taaltrainingen

+ Wat is de werkwijze?

Indien u geïnteresseerd bent in een taaltraining, zal er in eerste instantie een intake met u worden afgenomen. Op basis hiervan stellen wij een op maat gemaakt trainingsadvies voor u op. Na akkoord vanuit uw kant, zal er weer contact met u worden opgenomen om de training daadwerkelijk te plannen. Lees meer over onze werkwijze.

+ Hoe ziet de intakeprocedure eruit?

De intake bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een telefonisch of persoonlijk intake gesprek door de trainer. De intake duurt c.a. 30 minuten en zal plaatsvinden in de doeltaal. Hierdoor krijgt de trainer een goed beeld van het aanvangsniveau van de spreek- en luistervaardigheden van de deelnemers. Ook de verwachtingen en doelstellingen voor de training worden besproken.
  • Een schrijfopdracht. Wij vragen u om een zelfgeschreven en ongecorrigeerde tekst van maximaal 1 A4 (minstens 15 regels) in te leveren. Dit kan bijvoorbeeld een e-mail zijn of een rapportage.
  • Een online test. Deze test is bedoeld om de passieve taalkennis (kennis van grammatica, zinsbouw, leesbegrip) in kaart te brengen.

+ Moet ik mij voorbereiden voor de eerste les?

Nee, het is niet nodig om de eerste les voor te bereiden. Wel vragen wij u om eigen materiaal mee te nemen, zodat u dit tijdens de training kunt behandelen.

+ Bieden jullie ook e-learning aan?

Nee, wij bieden geen e-learning aan. Onze ervaring leert dat face-to-face sessies beter beklijven. De lessen blijven beter en langer hangen, en  . U kunt bij ons wel kiezen voor Blended Learning. Hierbij worden face-to-face sessies gecombineerd met online leren en wordt er gebruik gemaakt van ons  online platform.

+  Op welke termijn kan ik starten met de training?

Gemiddeld kunnen deelnemers ongeveer 2 weken na akkoord op het trainingsadvies met de training starten. Dit gaat altijd in overleg. Wilt u eerder starten of juist later, dan kunt u dit altijd met ons bespreken.

+ Ik wil de taal voor privé aangelegenheden volgen. Is dit mogelijk?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Onze zakelijke taaltrainingen zijn specifiek gericht op (internationale) bedrijven en organisaties, om de interculturele communicatie te verbeteren. Onze trainers zijn daarin gespecialiseerd, en kunnen branche- en functiegericht trainen. Het is uiteraard wel mogelijk om een taaltraining particulier af te nemen.

Open training

+ Kan ik met de open training een niveausprong maken?

De open trainingen duren 18 uur. Dit is (doorgaans) niet voldoende om uw taal een niveau te verbeteren. Onze open trainingen zijn vaak gericht op een bepaalde branche- of functie, zo verbetert u uw taalkennis vakspecifiek. U leert dus heel gericht wat voor uw werk relevant is.

+ Kan ik ook voor andere talen een open training volgen?

Wij bieden alleen voor de trainingen Zakelijk Engels, Zakelijk Engels: effectief schrijven, Engels voor secretaresses, Financieel Engels en Engels voor HR professionals open trainingen aan.

Financieel

+ Wat zijn de tarieven van Interlingua?

Omdat wij onze trainingen altijd op maat aanbieden, kunnen we geen standaard tarieven noemen. De kosten hangen af van uw wensen en leerdoelen, het type en de duur van de training. Voor een kostenindicatie kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via dit offerteformulier. Om te overleggen kunt u altijd contact opnemen met onze accountmanager op telefoonnummer 088 – 02 88 000 of per mail via info@interlingua.nl.

+ Mijn werkgever vergoedt de training niet. Wat zijn de mogelijkheden?

U kunt onze trainingen ook particulier volgen. We hebben hier verschillende mogelijkheden voor. Zo kunt u individueel een training volgen, maar kunt u ook meedoen aan onze open trainingen. Om de mogelijkheden te bespreken kunt u contact opnemen met onze accountmanager op telefoonnummer 088 – 02 88 000 of per mail via info@interlingua.nl. U kunt uw vraag ook achterlaten via ons contactformulier.

+ Kan ik een training bij Interlingua vrijgesteld van btw afnemen? 

Sinds 1 januari 2011 kunt u ervoor kiezen om onze trainingen vrijgesteld van btw af te nemen. Dat maakt het inkopen van trainingen door privépersonen en niet btw-plichtige organisaties zoals overheidsinstellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen een stuk aantrekkelijker.

In het kort heeft de wijziging tot gevolg dat beroepsopleidingen verplicht van btw-heffing zijn vrijgesteld als ze aan u worden verkocht door een bedrijf dat is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (http://www.crkbo.nl/) en verplicht met btw zijn belast als ze aan u worden verkocht door een bedrijf dat niet is opgenomen in het register.

Als u trainingen van Interlingua vrijgesteld van btw wilt afnemen doet u zaken met ons in het CRKBO opgenomen bedrijf. Bij vrijgestelde leveringen van open trainingen geldt een opslag van 5% op de trainingsprijs (exclusief btw). Uw voordeel ten opzichte van de bestaande prijzen (inclusief 21% btw) bedraagt in dat geval 16%. Dagarrangementen en overige dienstverlening die niet in de trainingsprijs zijn begrepen blijven (wettelijk) met btw belast.

Heeft u een andere vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via  088- 02 88 000, of stuur een e-mail naar info@interlingua.nl 

U kunt uw vraag ook achterlaten via ons contactformulier.

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+