Cultuurtrainingen

Internationaal samenwerken

De manier van samenwerken kan per land behoorlijk verschillen, net als de communicatiestijl. Wie werkt in een internationale omgeving herkent dat ongetwijfeld. Besef van uw eigen culturele bagage en kennis van andere culturele achtergronden helpen u om effectiever samen te werken.

Dit kost wat extra inspanning, maar het levert ook erg veel op. Zo hebben diverse teams de potentie om tot 35% beter te presteren dan teams zonder diversiteit. Onze op maat gemaakte cultuurtrainingen zijn erop gericht om individuele verschillen om te buigen tot zakelijk succes.

Meer dan een talencentrum

Elkaar begrijpen gaat verder dan alleen talenkennis. Het heeft ook te maken met inzicht in iemands culturele achtergrond – de gebruiken en gebaren die een communicatiestijl vormen.

Tijdens onze cultuurtrainingen krijgen cursisten inzicht in hun eigen culturele profiel en dat van hun collega’s, zakenpartners of (potentiële) klanten. Zo wordt u zich bewust van (subtiele) verschillen, en leert u daar rekening mee te houden. U leert anderen beter begrijpen om succesvoller te kunnen samenwerken of zakendoen.

Trainingen voor interculturele communicatie

Samen met onze partner Akteos verzorgen we communicatie- en managementtrainingen voor de zakelijke markt die opereert in een internationale omgeving.


Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een cultuurtraining als aanvulling op een taaltraining? Neem dan contact op met ons via 088 – 02 88 070.

 

 

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes