Kiwa Nederland

Alles is te verbeteren als je het maar serieus neemt

KiwaKiwa is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat voortdurend bezig is om processen, producten, personeel en organisaties te verbeteren. Dat wordt gedaan door het aanbieden van certificatietrajecten, trainingen, inspecties, research en technologische kennis. Kiwa is actief in vrijwel alle marktsegmenten, variërend van energie- en drinkwatervoorziening, bouw, agro-food, gezondheidszorg en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kiwa heeft meer dan 1.200 hooggekwalificeerde medewerkers in ruim 30 vestigingen in acht Europese landen, Turkije, China en Zuid-Amerika.

Mikail Tatli is werkzaam als Certification Engineer bij Kiwa Nederland. Als Certification Engineer ben je samen met collega’s verantwoordelijk voor de certificatie van klanten in een bepaalde productgroep. Je bent verantwoordelijk voor de toelatingsonderzoeken bij producenten in het kader van productcertificatie regelingen. Na certificatie ben je het centrale aanspreekpunt voor de klanten.

Vloeiend spreken van het Nederlands een belangrijke factor

Tatli2“Bij het acquireren is het vloeiend spreken van het Nederlands een belangrijke factor. Voor de training moest ik te vaak naar woorden zoeken en was mijn Turkse accent duidelijk hoorbaar”, geeft Mikail Tatli aan. “Nadat ik  meerdere malen feedback van collega’s en van mijn manager had ontvangen over het gebruik van mijn Nederlands, besloot ik dat het tijd werd mijn  Nederlands te gaan verbeteren.” Mikail volgde de taaltraining Nederlands bij Interlingua. Goed kunnen presenteren en makkelijk met klanten communiceren in het Nederlands was het doel dat Mikail voor ogen had.

Een goede voorbereiding

In totaal waren er 15 lessen van twee uur. Elke les hebben we verdeeld in stukken. De inhoud van de lessen werd één les van tevoren en tijdens de e-mailcorrespondentie vastgelegd en voorbereid. “Ik heb de training heel serieus genomen en gemiddeld heb ik wekelijks 8 uur aan voorbereiding besteed. Van Nicole heb ik heel nuttige tips gekregen tijdens de rollenspellen. Dankzij de opdrachten ken ik nu de regels van het Nederlands en door middel van stijlopdrachten heb ik mijn taal verder ontwikkeld.”

profiel-nicoleTrainer Nederlands Nicole: “. Het werken met Mikail  was een energieke bezigheid waarbij er tijd te kort was. Hij was leergierig en enthousiast.” Elke week was er mailverkeer betreffende opdrachten en gemaakte oefeningen. Mikail gaf aan de voorzetselcombinaties, de idioma, de stijl, de spelling en de grammatica te willen leren. Tevens hebben we, op mijn verzoek, aan een vergroting van zin woordenschat op hbo-niveau gewerkt.

“Nicole wist tijdens de rollenspellen mijn zwakke kanten goed te ontdekken,” aldus Mikail. “Ze gaf erg bruikbare en logische feedback, waardoor mijn zelfvertrouwen is gestegen. Het was een heel ophelderende, informatieve en prettige training. Ik had zelf niet verwacht dat ik zoveel vooruitgang zou boeken na 15 weken.”

Tijdens het houden van een dialoog en monoloog heeft Mikail meer zelfvertrouwen gekregen. “Hij weet beter de nadruk te leggen in de zin en durft vrijer te spreken,” aldus Nicole. “Hij is in staat een goede presentatie te geven. De zinsconstructies zijn foutloos en de opbouw van een verhaal is logisch gestructureerd.” Om tot een volledige beheersing te komen van de 1800 woorden en idioom zijn het verder bestuderen van het boek ‘Goed gebekt’ en het regelmatig lezen van het ‘NRC HANDELSBLAD’ aanbevolen oefeningen.

Mikail: “Door het leren van 1800 woorden en uitdrukkingen uit het boek ‘Goed Gebekt’ kan ik mezelf veel beter verwoorden. Het boek ‘Trefwoord’ heeft me geholpen aan het juist gebruiken van voorzetsels. Momenteel herhaal ik de stof die tijdens de lessen zijn behandeld.”

Tot slot zegt Mikail: “Ik ben ervan overtuigd dat alles te verbeteren is als je het maar serieus neemt en stap voor stap onder begeleiding doorloopt.”

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+