Atos Origin Nederland

Atos Origin is een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, genoteerd aan de Paris Eurolist Market. Het bedrijf zet de visie van klanten om in resultaten door advies, systeemintegratie en beheer van de uitvoering. Het bedrijf onstond in oktober 2000 uit het Franse Atos en het Nederlandse Origin. Atos Origin heeft circa 50.000 werknemers in dienst in meer dan 40 landen en is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen (Beijing 2008, Vancouver 2010, Londen 2012).

Communiceren over informatiesystemen

George Smids, HR-Officer van een bedrijfsonderdeel van Atos Origin bestaande uit ruim 300 IT-professionals, laat de anderstalige medewerkers van Atos Origin trainingen volgen bij Interlingua. “Voor onder andere ontwerpers, ontwikkelaars, testers, en informatie-analisten van Atos Origin is een goede taalvaardigheid belangrijk. Zij werken veelal bij externe opdrachtgevers. De opdrachtgevers van ons bedrijfsonderdeel zijn voor het merendeel grote organisaties in de bank- en verzekeringssector, de transport- en logistieke sector, maar ook overheid en diverse andere bedrijfstakken behoren tot onze opdrachtgevers. Van onze medewerkers wordt verwacht dat ze in het Nederlands goed kunnen communiceren met het personeel van onze opdrachtgevers, waaronder de gebruikers van de informatiesystemen.”

Targetniveau

Vooraf aan een training bespreekt George met een adviseur van Interlingua de focus van de taaltraining: “Dat kunnen mondelinge vaardigheden zijn of juist schriftelijke met aandacht voor zinsbouw en zinsconstructies. We stellen een targetniveau vast, volgens het Europese referentiekader bijvoorbeeld van B1, een gevorderd niveau, naar C, voor vergevorderden.”

Kwaliteit

De IT-professionals die de taaltrainingen volgen, hebben diverse anderstalige en culturele achtergronden. “Sommige medewerkers wonen al langer dan 10 jaar in Nederland, anderen net 3 jaar. Ons aannamebeleid richt zich op de kwaliteit die potentiële medewerkers laten zien, waarbij een eventuele mindere bagage op het gebied van Nederlands door training aangevuld kan worden. Wel nemen we met name mensen aan die zich voor langere tijd in Nederland vestigen.”

Doorstromen naar hogere functies

George licht de lange termijndoelstelling toe: “Een aantal anderstalige medewerkers die al meerdere jaren bij Atos Origin werkt, heeft inmiddels twee tot drie trainingen Nederlands gevolgd, en een duidelijke ontwikkeling doorlopen. Daarmee ontstaan ook betere doorgroeimogelijkheden voor medewerkers die goede vorderingen maken naar de hogere functieniveaus, waarvoor een betere beheersing van het Nederlands veelal een voorwaarde is. Zo wordt een belangrijke doelstelling van de taaltrainingen Nederlands bereikt.” George krijgt regelmatig positieve reacties van de medewerkers over de trainingen. “De trainers van Interlingua gebruiken de juiste aanpak en vorm om deze doelgroep de nodige kennis van het Nederlands bij te brengen.”

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+