Victor DeConinck

De kunst van spreken

Victor DeConinckDrs. Victor DeConinck begon zijn carrière in de journalistiek en heeft inmiddels een indrukwekkende reputatie opgebouwd als media- en presentatietrainer, moderator, persoonlijke coach en adviseur op communicatiegebied. Onder de naam  Victor Producties, media- en presentatietrainingen,  combineert hij zijn  ervaring in de media en zijn achtergrond als opleider. Onder het motto: “Wat is de boodschap en hoe breng ik die over…”

Aanbevolen door vrienden

Afgelopen jaar besloot Victor DeConinck zijn kennis van de Engelse taal naar een hoger niveau te brengen bij Interlingua. Victor:  ‘Ik heb voor Interligua gekozen, omdat dit instituut was aanbevolen door enkele vrienden. Belangrijk was dat via de intake mijn aanvangsniveau nauwkeurig werd vastgesteld en het programma verder aan mijn individuele wensen werd aangepast. Prettig was ook dat de lessen in mijn agenda konden worden ingepast.’

De aanleiding voor deze taaltraining was een opdracht voor een mediatraining aan een Duitse relatie, met expertise op het gebied van energie. Deze expert zal de keynote speaker zijn van een panel discussie en debat. Victor is hierbij aanwezig als moderator. De onderwerpen van de panel discussie zijn o.a.: vernieuwde energie, nieuwe technologieën, trends en veranderingen in de industrie, en politieke kwesties met betrekking tot het hiervoor genoemde.

Specifieker vocabulaire en vooral grotere fluency

De doelstelling voor de training was duidelijk:  Goed voorbereid zijn om zowel de mediatraining als de paneldiscussie en het debat in het Engels uit te voeren. Dit vereist met meer gemak en met een uitgebreidere (academische) woordenschat op het gebied van de energie industrie Engels te spreken.
‘Ik had de training nodig, omdat ik tegenwoordig vaak media/presentatietrainingen voor wetenschappers in het Engels moet geven. Ondanks een goed beginniveau vereist dat toch specifieker vocabulaire en vooral grotere fluency. Ook heb ik specifiek getraind op het modereren van congressen of seminars in het Engels. Als moderator is het jouw taak anderen beter te maken, thema’s te verduidelijken en lijnen te leggen’, aldus Victor.

In 8 sessies heeft Victor DeConinck zijn doel bereikt.  ‘De trainer kende vanuit zijn werkervaring mijn discipline van presenteren en modereren. Dat werkte positief.’

Inzicht bevorderen

Trainer Roy vertelt : ‘We hebben tijdens de training met verschillende werkvormen gewerkt. Deze hadden als hoofddoel inzicht te bevorderen in zijn huidig taalgebruik. Van daaruit kon dan een oefening of opdracht aangeboden worden die Victor de mogelijkheid gaf passend taalgebruik te beoefenen en ontwikkelen voor de verschillende rollen die hij uitvoert als presentator en moderator. In de eerste sessies werd daarom meer nadruk gelegd op leeropdrachten met een diagnostische of reflecterende inslag.

Taalgebruik, woordkeus en formulering zijn uitgebreid aan bod gekomen maar wel met het doel de expertise en ‘know-how’ van Victor goed aan bod te laten komen.  Dat hebben we bijvoorbeeld geoefend voor de publieke situaties waarin Victor optreedt. Eén van de mogelijkheden die ik heb toegepast om inzicht te krijgen in het eigen taalgebruik is het gebruik van voice recordings. Dit bevordert de zelfstandigheid tijdens het leerproces en is na de training een prima manier om het bereikte niveau te consolideren.

‘Mijn trainer Roy was inspirerend en ook als gesprekspartner een boeiende persoonlijkheid. Ik heb duidelijk profijt gehad van deze training en overweeg om ook gebruik te maken van de mogelijkheid om in Engeland verder te gaan met deze training’, aldus Victor.

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+