Taalfouten kosten u zakelijke relaties

TaalfoutenNederlanders vinden een foutloze communicatie met zakenrelaties enorm belangrijk, zo is uit recent onderzoek gebleken. Maar liefst 74% van de ondervraagden in het onderzoek van Taal in Bedrijf geeft aan dat zij twijfelen over het zakendoen met relaties die taalfouten maken in hun teksten. En dat terwijl 87% van hen aangeeft wel eens fouten tegen te komen in teksten van collega’s en zakenrelaties! Er valt dus nog veel winst te behalen. Het vaakst gaat het mis bij e-mails, plannen en verslagen. Met de vaak veranderde spellings- en grammaticaregels is het ook niet makkelijk om een foutloos bericht op te stellen. Een tip is alvast om al uw teksten na te lezen voor u ze verstuurt, en bij ingewikkelde of lange documenten een collega te laten proeflezen.

Wat kunt u doen?

Wilt u de puntjes op de i zetten? Volg dan een workshop Nederlandse Spelling.

Of wellicht wilt u sneller en met meer gemak een rapport schrijven? Dan is de training Nederlands Rapporteren wellicht interessant voor u.

Onze trainingsadviseur Eveline Schrijber adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden en onze aanpak daarbij. U bereikt haar op 088-02 88 070 of info@interlingua.nl.

 

 

Bron artikel: Rendement

 

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+