Het belang van een taaltraining

In het huidige economische klimaat is het volgen van een opleiding binnen veel bedrijven geen vanzelfsprekendheid. U wilt zich echter wel blijven ontwikkelen. Een goede kennis van andere talen is in het huidige internationale klimaat onmisbaar. Helder en efficiënt communiceren kunnen u en uw werkgever meer zakelijk succes opleveren. Gebruik de volgende tips om uw gesprek voor te bereiden en overtuig uw werkgever van het belang van een taaltraining:

 1. Corporate dilemmaBekijk uw functieomschrijving: Laat zien op welke manier de taaltraining past om uw functie nog beter te kunnen uitvoeren.
 2. Bedenk wat de training uw werkgever oplevert: Efficiënter en met meer zelfvertrouwen communiceren met uw internationale zakenrelaties betekent minder fouten en meer rendement voor uw werkgever!
 3. Formuleer duidelijk uw leerdoel: Waarom wilt u een training doen, en waarom juist deze training? Een open training is heel geschikt wanneer u in korte tijd uw kennis wilt opfrissen met andere professionals. Een individuele training is ideaal wanneer u specifieke leerwensen heeft.
 4. Speel de motivatiekaart: Geef aan dat een training u motiveert. Motivatie vergroot uw productiviteit en daar heeft de organisatie
  profijt van.
 5. Ken de regels: Zoek uit wat de opties en eisen binnen uw organisatie zijn voor opleidingen. Zorg dat u goed voorbereid het gesprek met uw leidinggevende ingaat. Door de regels te kennen staat u sterker in uw gesprek!
 6. Investeer eigen tijd: Toon uw motivatie door (indien nodig) aan te geven hoeveel eigen tijd u bereid bent te investeren. Bij een taaltraining wordt er ca. 3 uur huiswerk per les van u verwacht. Geef aan deze eventueel in eigen tijd te willen besteden.
 7. Vraag uw collega’s: Er zijn vast collega’s met een zelfde leerwens. Samen staat u sterker in het verzoek aan uw werkgever. (Denk dan ook aan een groepstraining. Deze kan kostentechnisch interessant zijn omdat de kosten per deelnemer lager liggen dan wanneer iedereen afzonderlijk dezelfde training doet!).
 8. Volg een korte training: Een korte taaltraining of workshop kan een boost geven aan specifieke, kleinere leerdoelen zonder dat het heel veel tijd (en geld) kost. Denk bijvoorbeeld aan een korte training telefoneren in het Engels, of richt u op het schrijven van een goede e-mail.
 9. Vraag een advies op maat: Voordat u uw gesprek aangaat, kunt u al een advies op maat aanvragen. U kunt geheel kosteloos een intake doen, waarna wij u een advies op maat geven voor een training. Hierdoor bent u nog beter voorbereid tijdens uw gesprek.

Succes!

Efficiënter en met meer zelfvertrouwen communiceren met uw internationale zakenrelaties?
Doe een vrijblijvende intake en ontvang een advies op maat! Bel of mail ons:

088-0288070 en info@interlingua.nl.

 

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+