Ciska

Trainer Nederlands

Achtergrond

Vanuit Friesland gearriveerd woon ik het grootste deel van mijn professionele loopbaan in Amsterdam.  Ik heb Nederlands en Antropologie gestudeerd en met vaste regelmaat reizen gemaakt  naar steeds weer nieuwe landen. Dat laatste houdt de motivatie om hobby en werk te verenigen op ongeëvenaarde wijze in stand. Maar de terugkerende rode lijn zijn vanaf mijn studententijd de NT2-trainingen geweest. Naast mijn internationale belangstelling houd  ik mijn eigen vakkennis in stand door het regelmatig bezoeken van masterclasses en workshops.

Manier van trainen

Mijn voorkeur ligt bij de niveaus  van de staatsexamens (daar is de certificering NT2-docent aan ontleend. De manier van trainen daarbij hangt af van de leerwensen, maar er is altijd een  onderdeel leesvaardigheid met veel aangeboden tekst, over gebieden die voor de deelnemers interessant zijn en oproepen tot intensief lezen. Daarnaast is er de nadruk op een correct gebruik van de grammatica. Ik speel in op de deelgebieden die de deelnemer verbeterd  wil zien, bijvoorbeeld vergaderen, economisch taalgebruik, de verschillende stijlsoorten etc. Mijn trainingen maak ik graag levendig en afwisselend door het gebruik van humoristische teksten of teksten gebaseerd op eigen ervaringen.  Ik bereid me voor door me over het bedrijf en de functie van de deelnemer in te lezen.  Ik combineer traditionele media als sites, kranten en boeken met  Social media.

Ervaring

Ik geef training aan vele soorten organisaties en mensen uit diverse landen. Daarnaast beoordeel ik staatsexamens en voer ik soms inburgeringsexamens uit.  Bedrijven waarvoor ik  trainingen heb verzorgd zijn onder meer  ABN AMRO, ING, Cargill, NUON en  Tele2.

Ook interessant voor u:

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes