Vreemde talen geven meerwaarde op arbeidsmarkt

slide-maatwerkOver het belang van vreemde talen

De Volkskrant schreef onlangs dat middelbare scholieren weinig kiezen voor taal. Voor het Nederlandse bedrijfsleven blijft beheersing van vreemde talen zoals onder meer het Engels, Duits en Frans echter onverminderd belangrijk.

Nederland is één van de meest open economieën van de wereld en heeft een sterk internationaal georiënteerd bedrijfsleven. Buitenlandse handel en investeringen zijn van levensbelang voor Nederland. Dit blijkt ook uit de leerwens van werknemers; Communicatievaardigheden in verschillende talen staan hoog op de agenda.

Zich goed kunnen uitdrukken in meerdere talen geeft meerwaarde op de arbeidsmarkt en in de arbeidsmarktmobiliteit. Niet voor niets worden in het besluit Werk en Zekerheid taaltrainingen expliciet genoemd. Het beheersen van meerdere talen is goed voor de economie van de B.V. Nederland. Het geeft een betere aansluiting bij de personele vraag vanuit het internationaal georiënteerd bedrijfsleven. Voor de medewerker zelf is dus de meerwaarde dat het de (interne) inzetbaarheid en arbeidsmarktmobiliteit vergroot. Met andere woorden : Taaltrainingen leveren een bijdrage aan het “een leven lang leren” concept!”

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+