Nicole

Trainer Nederlands

Achtergrond

Ik geef  Nederlands sinds 1999 en ben begonnen in Den Haag aan het ROC.  Na mijn bevoegdheden te hebben behaald als taaltrainster Nederlands,  ben ik overgestapt naar taaltrainingen voor medewerkers in het bedrijfsleven.  Dit bevalt me erg goed, aangezien ik op maat en doelgericht kan werken. Wat wil de cursist en wat behoeft aandacht en oefening?  Het merendeel van de cursisten is gemotiveerd en bereid om een goede samenwerking aan te gaan. Zo kan men naar het gewenste resultaat werken. Deze manier van werken geeft mij veel energie.

Manier van werken

Mijn sterke punten zijn het motiveren van de cursist in zijn leerproces. Durf de Nederlandse taal te gebruiken en  durf ook de nieuw aangeboden woorden te gebruiken! Creativiteit en het volgen van de aangeboden regels zullen je doen laten slagen.  Mijn werkwijze verschilt per training omdat ik bij aanvang met de deelnemers  bespreek hoe zij  willen werken.  Maar ik gebruik veel wisselende werkvormen om iedereen  gedurende de hele sessie scherp te houden. Mijn voorkeur gaat uit naar de korte leertrajecten omdat de cursist zich dan bewust blijft van de intensiviteit en de daarbij gevraagde inzet die nodig is om de aangegeven doelen te bereiken.  Door goede resultaten groeit de inzet, de motivatie en het zelfvertrouwen! Het werken met expats of geïmmigreerde Nederlanders blijf ik interessant  en leuk vinden omdat ieder zo zijn eigen verhaal, cultuur en visie heeft. Zelf heb ik het leven als  een expat  ervaren in het Midden-Oosten en Azië.  Dit waren leerzame momenten en dienen als referentiekader bij het werken met deze doelgroep.

Ervaring

Het leuke van  in-company werken is dat je een kijkje in de keuken van diverse organisaties krijgt. Elke organisatie heeft haar eigen dynamiek, of het nu een tax- consultancy bedrijf is of een echt technisch bedrijf. Ik voel me in elke omgeving snel op mijn gemak en kan me daardoor snel focussen op de deelnemer(s).

Ook interessant voor u:

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes