Marian

Trainer Engels

Achtergrond

Ik ontdekte de Engels taal toen ik bij mijn grootmoeder Amerikaanse familieleden tegenkwam en besloot daarop Engels te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar kwam ik ook in aanraking met Business English en vertrok regelmatig naar Engeland om mij hier in te specialiseren.  Ik werk intussen al meer dan 25 jaar als trainer Business English en heb mij als allrounder ontwikkeld met feeling voor communicatie en een breed inlevingsvermogen op alle niveaus. Naast het Engels beheers ik ook Frans, Duits, Latijn en Grieks.

Manier van trainen

Ik heb een brede belangstelling waardoor ik bij elke nieuwe training mij graag verdiep in de organisatie en de functie van de cursist. Mijn specialisme is het geven van trainingen aan doelgroepen waarvoor veel achtergrondkennis vereist is. Deze kennis verwerk ik in het materiaal en in de oefeningen die we tijdens de sessies doen. Ook als het gaat om huiswerkopdrachten probeer ik zoveel mogelijk te werken met relevante artikelen en eigen materiaal van de deelnemers. Mijn ervaring is dat deelnemers makkelijker en enthousiaster leren als de inhoud bekend en relevant is.

Ervaring

In de loop van 25 jaar heb ik alle soorten bedrijven de revue zien passeren:  van financieel (ABN AMRO, PriceWaterhouseCoopers, Equens) tot technisch/ IT (Atos, Friesland Foods, Scania, Moba) , academisch/ HBO (Theologische Universiteit Kampen, Hotelschool), energie (Gasunie, Essent), logistiek (Abbott) en non-profit (Belastingdienst). Een training die mij altijd bijblijft en die veel achtergrondkennis vereiste was voor Gazprom. Het betrof een grote groep Russische ingenieurs die een managementcursus Westerse Gashandel en techniek gingen doen en het Zakelijk Engels snel en beter moesten beheersen. Het werd een mix van spreken en lezen aangevuld met cultural awareness op academisch niveau met een zeer goed resultaat.

Ook interessant voor u:

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes