Annette

Trainer Duits

Achtergrond

Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland, waar ik mijn studie Duits, Engels en Frans heb afgerond. Sinds 1995 woon ik in Nederland. Ik heb de eerste jaren diverse commerciële functies in het bedrijfsleven vervuld en ben sinds 1998 werkzaam als taaltrainer. Voor mij is dit het mooiste vak wat er is! Je ziet hoe deelnemers vanaf de eerste les al profijt hebben van de taaltraining en met behulp van jouw kennis direct hun werkzaamheden beter kunnen uitvoeren. Daarnaast vergroot je altijd hun zelfvertrouwen en dat is heel mooi om mee te maken.

Manier van trainen

Ik train zowel groepen als  individuele cursisten. Mijn voorbereiding bestaat uit een uitgebreid intakegesprek met de deelnemer plus het verzamelen van informatie over het bedrijf. Mijn manier van trainen wordt afgestemd op behoeften van deelnemer, zoveel mogelijk met eigen materiaal (e-mails, offertes, rapporten) van de deelnemer om het helemaal op zijn/haar situatie aan te laten sluiten. Daarnaast zijn de sessies altijd zeer interactief waarbij de cursist de hoofdrol speelt.

Ervaring

Ik kom over de vloer bij  een grote verscheidenheid aan bedrijven die zaken met Duitsland doen. De functies van deelnemers variëren van exportmanagers, medewerkers klantenservice tot directie. Deelnemers geven terug dat ik veel geduld heb als het gaat om lage niveaus met weinig taalgevoel. Maar ik vind het ook een uitdaging om bij de hogere taalniveaus nog de laatste puntjes op de i te zetten. Ik train zeer verschillende mensen, van hoog- tot laagopgeleid en werkzaam in de meest uiteenlopende bedrijven (van Bouw- ICT-, Technisch- tot Farmaceutische bedrijven). Ik krijg dan ook te maken met de meest uiteenlopende vakgebieden, woordenschat en doelstellingen. Mij steeds weer verdiepen in zowel mens als organisatie en gezamenlijk de leerdoelstellingen behalen geeft mij veel voldoening."

Ook interessant voor u:

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes