De trainer aan het woord: Lionel

LionelLionel is trainer financieel Engels. Zoals zijn naam al doet vermoeden, is hij geboren in Rusland. Tijdens zijn loopbaan in de IT was Lionel werkzaam bij diverse grote bank- en verzekeringsmaatschappijen in de VS. Hier heeft hij het financiële jargon, of zoals hij het zelf noemt; het ‘Wall Street English’, eigen gemaakt. Eenmaal gevestigd in Nederland besloot hij deze specifieke kennis te delen door te kiezen voor het taaltrainerschap.

Het vakjargon wordt weinig beheerst

‘Als gevolg van fusies en overnames is het Engels in steeds meer organisaties de voertaal. Uit ervaring kan ik zeggen dat het niveau van de Engelse taalbeheersing sterk wisselt, afhankelijk van de positie die men bekleedt. Over het algemeen genomen is het niveau niet erg hoog. Maar weinig mensen beheersen het vakjargon in het Engels.’ aldus Lionel. ‘Ik vind het dan ook een uitdaging financieel professionals het vakjargon eigen te maken en ze professioneel te leren communiceren. Elke deelnemer op zijn eigen niveau. De meeste professionals zijn overigens wel geïnteresseerd om goed Engels te leren. Helaas ligt hier, wegens de werkdruk, hun prioriteit niet altijd.’

Deelnemers typeren Lionel als prettig en professioneel. Een trainer met humor. Of zoals een ABN AMRO deelnemer het verwoordt:  “Het was zeer leerzaam om training van Lionel te krijgen. We hebben veel gelachen, hij heeft mij echt gemotiveerd om Engels leren leuk te gaan vinden.” Zijn trainingen om omschreven als uitdagend, praktijkgericht en afgestemd op het individuele niveau van de deelnemer met veel ruimte voor interactie . “Leerzaam en nuttig, juist met betrekking tot de onderdelen waarvan ik dacht deze goed te beheersen”, aldus een andere deelnemer.

 


Bent u benieuwd naar wat een training Engels bij ons inhoudt? Kijk dan hier naar onze training Zakelijk Engels.

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+