De trainer aan het woord: Annette Trompke

Annette TrompkeAnnette Trompke komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar zij haar studie Duits, Engels en Frans heeft afgerond. Sinds 1995 woont zij in Nederland. Voordat zij in 1998 als taaltrainer begint, werkt zij in diverse commerciële functies in het bedrijfsleven. “Voor mij is dit het mooiste vak dat er is! Je ziet hoe deelnemers vanaf de eerste les al profijt hebben van de taaltraining en met behulp van jouw kennis direct hun werkzaamheden beter kunnen uitvoeren. Daarnaast vergroot je altijd hun zelfvertrouwen en dat is heel mooi om mee te maken.”

Manier van trainen

Annette traint zowel groepen als individuele cursisten. “Mijn voorbereiding bestaat uit een uitgebreid intakegesprek met de deelnemer plus het verzamelen van informatie over het bedrijf.”
Haar manier van trainen richt zich op de behoeften van de deelnemer.  “Ik werk zoveel mogelijk met eigen materiaal (e-mails, offertes, rapporten) van de deelnemer om het helemaal op zijn/haar situatie aan te laten sluiten. Daarnaast zijn de sessies altijd zeer interactief waarbij de cursist de hoofdrol speelt.”

Ervaring

Inmiddels heeft Annette  een lange staat van dienst. “Ik kom over de vloer bij  een grote verscheidenheid aan bedrijven die zaken met Duitsland doen. De functies van deelnemers variëren van exportmanagers, medewerkers klantenservice tot directie. Deelnemers geven terug dat ik veel geduld heb als het gaat om lage niveaus met weinig taalgevoel. Maar ik vind het ook een uitdaging om bij de hogere taalniveaus nog de laatste puntjes op de i te zetten.”

^

taal- en cultuurtrainer voor zakelijk succes
Welkom! Per 1 oktober 2020 gaat Interlingua door als Language Partners.
Klik om door te gaan naar de website van Language Partners.
Doorgaan
+